Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
geen

Lege Hearewei 7

9054 KB Hijum
Vraagprijs € 148.500,- k.k.

Omschrijving

Bent u al jaren op zoek naar een fraaie creatieve woonruimte met wellicht uw eigen theater, toneelschool of expositieruimte.
Misschien is deze ruime kerk met aangebouwde potentiële woonruimte iets voor u?

Indeling:
Entree via de voorgevel, hal (3,2 m²) met toegang tot de kerk en balustrade met orgel (17 m² via trap te bereiken) .
De ruime kerk is in totaal 140 m² en...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1877 Woonoppervlakte 230 m² Aantal kamers 4
Lees meer

Omschrijving

Bent u al jaren op zoek naar een fraaie creatieve woonruimte met wellicht uw eigen theater, toneelschool of expositieruimte.
Misschien is deze ruime kerk met aangebouwde potentiële woonruimte iets voor u?

Indeling:
Entree via de voorgevel, hal (3,2 m²) met toegang tot de kerk en balustrade met orgel (17 m² via trap te bereiken) .
De ruime kerk is in totaal 140 m² en heeft een verhoging met preekstoel van ca. 40 m².
Via de kerk is er toegang tot de achtergelegen hal (11 m²), via deze hal bereikt u de voormalige woningen alwaar nu een zaal (72 m²) gerealiseerd is. Vanuit de hal is tevens de bijkeuken/stookruimte (10 m²), bergkast (4,3 m²) en keuken met buffet (9 m2.) te bereiken. Via de bijkeuken is er toegang tot het achtergelegen terras/erf.
Via de zaal is er toegang tot de achtergelegen hal met achterentree en dames- en herentoilet.
Achter de zaal genaamd "De Ark" is een een bergschuur gelegen van ca. 38 m².

Bouwwijze:
De kerk: Het geheel is opgetrokken uit dubbele steense muren, heeft een houten vloer en fraaie elementen zoals de hoge gotische ramen en de geveltoren die wordt bekroond door een opengewerkte houten spits.
Er is een gewelfd plafond aangebracht, achter in de kerk is een door gebr. Reil uit Heerde gebouwd orgel aanwezig, het dak is met hout beschoten en bedekt met friese golfdakpannen.

De Ark: Opgetrokken uit steense muren, houten vloeren m.u.v. de bijkeuken, hal en berging (beton).
De tussenwanden zijn van hout en van steen, het dak is beschoten en bedekt met holle dakpannen.
De ramen en kozijnen zijn van hout en voorzien van enkele beglazing. De achter de woning opgetrokken stenen berging heeft een betonvloer en dak bedekt met verbeterde holle dakpannen.

Technische installaties:
Kerk: meterkast met 3 groepen 220 V/ 1-fase.
1 groep 380 V/ 3-fase.
De Ark: 3 groepen 230 V/ 1-fase.
Verwarming middels CV merk Nefit bj. 2008.
Warmwatervoorziening middels Close-in boiler in keuken.

Het dorp Hijum.
Hijum is een dorp in de gemeente Leeuwarderadeel, in de provincie Friesland. Het ligt drie kilometer ten noorden van Stiens en negen kilometer ten noorden van Leeuwarden. Het dorp is ontstaan op een oude kwelderwal. De naam van dit dorp komt waarschijnlijk van het Friese woord voor erf; 'Hiem'. Hijum kwam in de 12e eeuw binnendijks te liggen door een dijk die werd aangelegd. Hijum en Finkum zijn na de reformatie tweelingdorpen geworden en worden door vele Friezen dan ook gezien als een dorp, genaamd 'Hijum-Feinsum). Hijum is het grootste dorp van deze twee en hier is dan ook de basisschool gevestigd.
Tevens is er een camping, restaurant, B & B, ijsbaan, kaats- en korfbalveld


De omgeving.
Hijum is bij uitstek geschikt als startpunt voor vele fietsroutes. Een tocht naar Holwerd, langs de Zeedijk of richting Hegebeintum, alles is mogelijk. In de omgeving van Hijum zijn veel toeristische monumenten en gebouwen te vinden. Voorbeelden hiervan zijn het kerkje van Hegebeintum, het elfstedentocht-bruggetje van Bartlehiem, de Zeedykstertoer en het tempeltje van Ids Willemsma. Maar ook de van Harenskerk in Sint Annaparochie waar Rembrandt van Rijn met Saskia is getrouwd is een bezoekje waard. Mocht u dan nog niet uitgekeken zijn, is er natuurlijk ook nog het Poptaslot in Marssum, Dekemastate in Jelsum en kinderboerderij Doniastate in Stiens.


De Waddeneilanden.
Ameland en Schiermonnikoog twee parels van de wadden zijn binnen bereik van Hijum. Deze eilanden zijn ideaal voor een dagje uitwaaien of voor langer verblijf. Holwerd en Lauwersoog zijn prima te bereiken met de auto, bus en fiets.

Kweldergebied,
Op ca. 3 km vindt u de bekende buitendijkse polders, dit mooie kweldergebied is in de winter domein van duizenden ganzen die er overwinteren, bij springtij in combinatie met storm staan de kwelders regelmatig onder water.
In de zomer graast er vee op deze waddenkwelders, dit prachtige vogelrijke gebied heeft de status “Natuurgebied”.

Afstanden:
Ameland: 16 km.
Dokkum; 20 km.
Stiens: 3 km.
Leeuwarden: 9 km.
 
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 148.500,- kosten koper Aanvaarding Direct Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Vrijstaande woning Bouwjaar 1877 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg Indeling Woonoppervlakte 230 m² Perceeloppervlakte 630 m² Inhoud 1425 m³ Aantal kamers 4 Aantal slaapkamers 1 Aantal woonlagen 1 woonlaag Buitenruimte Tuin Voortuin Kwaliteit tuin Normaal Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Kadastrale gegevens Gemeente HIJUM Sectie F Perceelnummer 1476 Oppervlakte 630 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Lege Hearewei 7, 9054 KB Hijum

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.