Mijn favorieten

U wilt uw woning verkopen

Het Stappenplan
Er komt een moment dat u besluit het huis waarin u woont te verkopen, voor veel huisbezitters en hun familieleden een belangrijke en emotionele gebeurtenis. Het is belangrijk dat de verkoop van uw woning goed verloopt zodat u tevreden hierop terug kunt blikken.
Kingma Vastgoed Makelaars biedt u daarom een uniek stappenplan waarin u gecontroleerd het hele traject van de verkoop mee kunt bepalen en volgen.

Stap 1
Wij komen bij u langs om persoonlijk met u kennis te maken, tevens bezichtigen wij de woning om vrijblijvend tot een globale verkoopwaarde te komen. Wij geven een toelichting op de verkoopwijze en u maakt uw wensen kenbaar.

Stap 2
Kingma Vastgoed Makelaars maakt een vervolgafspraak met u, in dit gesprek wordt samen met u de vraagprijs vastgesteld, tevens offreren wij u geheel vrijblijvend de kosten die de verkoop met zich mee zal brengen.

Stap 3
U besluit om in samenwerking met Kingma Vastgoed Makelaars uw huis te verkopen, er wordt een bemiddelingsopdracht gemaakt. Gezamenlijk met u wordt een "intakeformulier" ingevuld, hierin wordt beschreven wat er wel en niet bij de verkoop van uw huis is inbegrepen. Ook wordt de termijn van levering en een beschrijving van welke rechten en plichten er eventueel op het object rusten in kaart gebracht.

Stap 4
Kingma Vastgoed Makelaars maakt een uitgebreide verkoopbrochure en biedt naar wens uw huis te koop aan via diverse media.

Standaard
• Een “Te Koop” bord voor of tegen uw woning
• Een internetvermelding, bij eigen website www.okmakelaars.nl , landelijke sites
www.huislijn.nl , www.funda.nl en www.marktplaats.nl.
• Een foto met omschrijving in diverse presentatievitrines in de regio.
• De kosten hiervoor zijn inbegrepen bij de courtage.

Optioneel
• Vermelding in regiokrant advertentie met foto en omschrijving.
• Vermelding in provinciaal- of landelijk dagblad op zaterdag met foto en korte • omschrijving.
• Een “open huis” inclusief de nodige media-aandacht behoren ook tot uw mogelijk-heden.

Stap 5
We bevinden ons nu in de verkoopfase, er komen regelmatig geïnteresseerden uw  pand bekijken, Kingma Vastgoed Makelaars verzorgt dit, ook wanneer u niet aanwezig bent.
Wij doen u van elke bezichtiging verslag en bespreken een eventueel bod van een potentiële koper met u.

Stap 6
Na onderhandeling komen we een verkoopprijs overeen met de potentiële koper, er wordt een koopovereenkomst getekend, de datum van overdracht word vastgesteld
De notaris die door de kopende partij wordt aangewezen maakt een conceptakte van levering,  deze wordt door ons bestudeerd en aan u voorgelegd. Bij goedkeuring uwerzijds kan de overdracht plaatsvinden. De kopende partij zal de koopsom storten op een “derden rekening” van de betreffende notaris en vervolgens zal de juridische en feitelijke levering plaatsvinden.
Vervolgens maakt de notaris het betreffende geldbedrag minus de courtagekosten (incl. BTW) over op een door u nader te noemen rekening.

Uw woning is verkocht, Kingma Vastgoed Makelaars kan u prima begeleiden in de aankoop van uw woning.