Mijn favorieten

Te koop? Verkocht! - Zeedijk 23 Ferwert

De verkoop van een woning gaat veelal gepaard met een verhaal. In de maandelijkse rubriek ‘Te koop? Verkocht!’ gaan we op zoek naar die verhalen. Dit keer het verhaal van Rob van Leeuwen en Wynetta Themmen.

Woning aan de zeedijk nabij Ferwert
De karakteristieke dijkwoning nabij Ferwert staat er leeg en verlaten bij. Na 8 jaar hier met veel plezier te hebben gewoond is het moment voor Rob van Leeuwen en Wynetta Themmen, beiden gepensioneerd, aangebroken om de woning over te dragen. Wynetta: “Het is wel vreemd om voor de laatste keer door de tuin te lopen en de eendjes te voeren. De natuur en stilte is hier heerlijk, maar nu we in een andere levensfase komen, vinden we het ook fijn om wat meer mensen om ons heen te hebben en alles wat dichter bij huis te hebben.”

Werelderfgoedlijst
De dijkwoning op een terp nabij Ferwert grenst aan de bekende buitendijkse polders, sinds 2009 UNESCO Werelderfgoed. Het kweldergebied is in de winter het domein van duizenden ganzen die er overwinteren. In de zomer grazen paarden, schapen en koeien op deze waddenkwelders. In 2010 hebben Rob en Wynetta de woning van top tot teen gemoderniseerd, met behoud van de originele bouwstijl. Wynetta: “Het is een prachtige plek. Voorheen wilde niemand hier wonen, maar de laatste jaren is dit gebied erg in trek.”

De woning was dan ook binnen een maand verkocht! Wynetta: “Onze makelaar (Kingma Vastgoed Makelaars uit Stiens) woont zelf in de omgeving, waardoor hij bekend is met de regio en dat pakte direct goed uit. Het aandragen van geïnteresseerden uit zijn eigen netwerk en daarmee de betrokkenheid leidde uiteindelijk tot een snelle verkoop. Het verkoopproces was mede daardoor een stuk minder stressvol. Het afsluiten van een bepaalde fase in je leven, het voorbereiden op de volgende fase in Groningen en het verhuizen zélf als activiteit was veel stressvoller!”, aldus Wynetta.

Op naar Groningen
Inmiddels heeft het echtpaar een nieuw onderkomen gevonden dat volledig aansluit bij haar wensen, zo vertelt Wynetta. “We gaan verhuizen naar een koopappartement in Groningen, de stad waar we eerder ook hebben gewoond. Nu de woning in Ferwert verkocht is, hebben we de zorg van de tuin en het onderhoud van het huis niet meer. Doordat we ouder worden, is dat een steeds grotere belasting. Het appartement in Groningen heeft dan wel geen tuin, toch blijft tuinieren een hobby”, eindigt Wynetta.Tekst & foto's: Hendrik van der Meer – Heay.nl (internet- en marketingbureau uit Stiens - Friesland)