Mijn favorieten

Wanneer moet ik mijn woning laten taxeren?

In sommige gevallen ben je een taxatie nodig. Bijvoorbeeld bij aankoop van een woning of bij een verbouwing. Maar wanneer ben je nog meer een taxatie nodig? Wij zetten het allemaal op een rijtje voor jou!
 

Aankoop van een woning

Stel, je hebt net een nieuw huis gekocht en bent een hypotheek nodig voor meer dan 60% van de waarde van de woning. In dit geval is een taxatie verplicht. Deze taxatie biedt de hypotheekverstrekker een zekerheid over de waarde van het object. Mocht er iets gebeuren, en je kunt de hypotheek niet meer betalen, dan is het risico voor de bank minimaal. U kunt dan ook maximaal 100% van de marktwaarde van uw nieuwe huis lenen.
 

Verbouwing

Wanneer je de woning wilt verbouwen, kan een taxatierapport nodig zijn om een verbouwing te financieren. Op het moment dat de verbouwkosten meegenomen zijn in het taxatierapport, kan een deel van deze kosten meegefinancierd worden in de hypotheek. Zo weet je direct wat het huis waard is na een verbouwing. 
 

Oversluiten van hypotheek

Is het rentepercentage van jouw hypotheek nog hoog? Op dit moment staan de rentes zeer laag en kan het zeer aantrekkelijk zijn om een hypotheek over te sluiten. Je hypotheek tien jaar vastzetten kan in enkele gevallen zeer aantrekkelijk zijn. Dit maakt oversluiten vaak erg interessant. Bij oversluiten is taxeren vaak noodzakelijk. Wanneer jouw hypotheek lager is dan 60% van de WOZ-waarde is dit niet noodzakelijk. Bij het oversluiten van jouw financiering doe je er dus goed aan de woning van tevoren te taxeren. 
 

Verduurzamen

Ook het verduurzamen van een woning kan via een aanvullende hypotheek. Dit scheelt weer aan eigen inleg. Bij een duurzame verbouwing is een financiering tot 106% van de marktwaarde na verbouwing mogelijk. Dit in plaats van de 100% procent voor een gewone hypotheek. Voorwaarde is wel dat de ‘extra’ 6% volledig wordt benut voor duurzaamheidsmaatregelen.
 

Waarom uw woning in stiens laten taxeren door Kingma Vastgoed Makelaars?

Bij Kingma Vastgoed Makelaars kun je terecht voor een gevalideerd taxatierapport die geaccepteerd wordt door alle financiële instellingen. In het taxatierapport staat de vrije onderhandse verkoopwaarde (marktwaarde) en de executiewaarde (waarde bij gedwongen verkoop) van een woning of bedrijfspand vermeldt. Deze waarden heb je onder andere nodig voor het afsluiten van een hypotheek. Met meer dan 14 jaar ervaring zijn wij dé specialist op het gebied van verkoop, aankoop en taxatie. 

Wat zijn de kosten van een taxatie?

Voor de financiering van een jouw woning is een gevalideerd taxatierapport nodig. Een gevalideerd rapport is door het NWWI gecontroleerd en gevalideerd. Het NWWI is een validatieinstituut dat taxatierapporten controleert en valideert. Meer over het NWWI leest u hier. 

Een taxatie kost bij Kingma Vastgoed Makelaars €500,-. Bij een verbouwing komen hier nog extra kosten bij kijken. Houd rekening met €50,- extra.

Meer weten over een taxatie? Bijvoorbeeld waar wij allemaal op letten en hoe dit in z'n werk gaat? Lees dan snel verder op onze taxatie pagina!

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring